NIEUWS (22)

Thom Roosen (26) is de nieuwe, ambitieuze dirigent van Koninklijke Harmonie Euterpe. Tijdens het Midzomernachtconcert van de harmonie samen met stichting Carillon Venray wordt hij officieel op
22 juni 2019 aan het publiek gepresenteerd.

Op donderdag 7 maart heeft dirigent Marc Koninkx na 13 jaar afscheid genomen. Het was voor beide partijen tijd voor een nieuwe uitdaging. Na een intensieve zoektocht gaat Thom Roosen uit Veldhoven het (dirigeer)stokje overnemen. Thom is pas afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg als Saxofonist en sloot daar de Minor Orkestdirectie af. Momenteel volgt hij HAFABRA Directielessen bij de Bond voor Orkest Dirigeren. Thom is sinds 2016 dirigent van fanfare St. Cecilia Vessem. Verder is hij als saxofoondocent verbonden aan Harmonie L’Union te Bladel en muziekschool 040Muziek. Thom is daarnaast ook actief als arrangeur. Arrangementen van zijn hand werden in binnen- en buitenland gespeeld en uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven. Als uitvoerend musicus heeft Thom een behoorlijke staat van dienst in talloze combo’s, orkesten en ensembles. Aanstaande donderdag beginnen de repetities met de nieuwe dirigent.

Foto: Annemarie Janssen

Afgelopen donderdag tijdens de repetitieavond heeft Koninklijke Harmonie Euterpe afscheid genomen van dirigent Marc Koninkx, die gedurende 13 jaar het orkest als dirigent heeft geleid. Ook heeft Marc gedurende 12,5 jaar het opleidingsorkest geleid. Voor Marc en de muziekvereniging was het na al die jaren tijd voor een nieuwe uitdaging. Met een mooi beeldje, een fles wijn, bloemen en een etentje werd inhoud gegeven aan het afscheid. Er werd ook uitgebreid teruggeblikt op de afgelopen jaren. De vele diverse kleine concerten, promsconcerten, vastelaovesconcerten, concertreizen, uitwisselingsconcerten en de jaarlijkse nieuwjaarsconcerten kwamen allemaal aan bod als hoogtepunten in de gezamenlijke geschiedenis van Euterpe.

De audities voor een nieuwe dirigent zijn inmiddels in volle gang. Op 21 maart begint Euterpe weer aan de repetities voor het eerstvolgende Midzomernachtconcert samen met stichting Carillon op 22 juni 2019. Die dag staat Euterpe onder leiding van een nieuwe dirigent.

Foto: Jolijn van Goch

Op 22 februari jl. heeft Koninklijke Harmonie Euterpe Venray weer een geslaagd Vastelaovesconcert gehouden in Schouwburg Venray. Het publiek werd getrakteerd op een avond vol carnavalsspektakel en humor. Tijdens deze uitverkochte voorstelling traden diverse lokale artiesten op, onder wie Naachtwerk, Pim en Tamara, Fred Jansen, Don Mulders en Zoë Vloet. Samen met Euterpe lieten ze verschillende bekende – en onbekende carnavalsliedjes horen. De speciale act, het cabaretgezelschap “Huhum”, zette de zaal flink op z’n kop met hun muziek, zang en bovenal humor.

De avond kende ook een officieel tintje toen prins Rob Arts van de Pielhaas de Culturele Plak aan het Historisch Archief mocht uitreiken voor hun verdiensten als trouwe vrijwilligers van Koninklijke Harmonie Euterpe. De commissie bestaat uit de volgende leden;
Sip van Goinga, Twan van Els, Henk de Wijs, Herman van de Steeg, Martin van Els, Rick van Elmpt en Jan Stevens.

De uitstekende presentatie lag dit jaar in handen van Rob van Lieshout.

Muziek maken is een belangrijk onderdeel van onze cultuur en stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Dit willen we graag blijven doen en daarom doet Koningklijke Harmonie Euterpe mee aan de pilottrekking van de Nationale Muziekloterij! Wij vragen jou om ons te steunen door lot(en) af te nemen. Wij ontvangen 50% van de opbrengst, wat ons helpt de toekomst van onze vereniging te waarborgen. Je steunt hier echter niet alleen onze vereniging mee, maar kunt zelf ook mooie prijzen winnen o.a. een stedentrip voor 2 personen, een Sharp televisie, een geldbedrag of Bladcadeau. De pilottrekking is op 15 maart 2019.

Geef jij toekomst muziek? Doe dan mee aan de Muziekloterij!

Muziekloterij A5 Flyer 2e pagina

Voor Oud-leden en alle geïnteresseerde Actieve leden

Reeds langere tijd leeft bij meerdere oud-leden en oudere actieve leden van Euterpe de wens om nog eens bij elkaar te komen om gezamenlijk herinneringen op te halen. De Historisch Archief werkgroep onder leiding van Sip van Goinga heeft het daarom op zich genomen dit te verwezenlijken.

Op zaterdag 9 februari 2019 van 13.00-17.00 uur, wordt voor de oud-leden/ereleden van bestuur, orkest en drumband van Euterpe een Reünie georganiseerd. Ook alle geïnteresseerde actieve leden van de Euterpe zijn uiteraard van harte welkom. Dit gebeuren vindt plaats in het huidige verenigingsgebouw “Odeon” (voormalig “Dingus”) aan de Hoenderstraat. Initiator hiervan is de werkgroep Historisch Archief van Euterpe, die zich bezig houdt met het digitaliseren van documenten, beeld en geluid van het archief.

Euterpe stond aan de bakermat van 180 jaar Blaasmuziek in Venray en door de jaren heen hebben honderden muzikanten vele uren bij Euterpe doorgebracht. Voornaamste doel van de reünie is dan ook het gezamenlijk herinneringen ophalen aan het verleden, aan de hand van verhalen, foto’s, beeld en geluidsfragmenten.

Afgelopen zondag vond het traditionele Nieuwjaarsconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe plaats in Venray. Na één overgeslagen jaar heeft het Groot Orkest onder leiding van Marc Koninkx een geweldig optreden verzorgd in een volle Schouwburgzaal. Soliste Jolien Schaeffers, heeft samen met Euterpe het muziekstuk “Rhapsody for Flute” van Stephen Bulla ten gehore gebracht als onderdeel van haar D-examen. Onder jurerend oog van juryleden Geert Jacobs, Geert Nellen en haar docente Sandra Lucassen van Houtblazers-atelier Lucassen heeft zij de prachtige klanken van een dwarsfluit laten horen. Na dit optreden kwam dan ook de uitslag dat zij ruim geslaagd is voor dit onderdeel van haar D-examen! De presentatie was in handen van oud-wethouder Jan Driessen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Op zondag 6 januari a.s. organiseert Koninklijke Harmonie Euterpe weer haar jaarlijks Nieuwjaarsconcert. Na één overgeslagen jaar zal het Groot Orkest weer een geweldig optreden verzorgen voor jong en oud onder leiding van Marc Koninkx. Dit jaar wordt het concert extra bijzonder. Soliste Jolien Schaeffers, zal samen met Euterpe het muziekstuk “Rhapsody for Flute” van Stephen Bulla ten gehore brengen. Dit is een onderdeel van haar recital D-examen. Onder jurerend oog van juryleden Geert Jacobs, Geert Nellen en haar docente Sandra Lucassen van Houtblazers-atelier Lucassen zal zij de prachtige klanken van een dwarsfluit laten horen. Dit wilt u niet missen! De presentatie is in handen van oud-wethouder Jan Driessen. Na afloop is er nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn in de foyer en gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Het concert vindt plaats in de Schouwburg in Venray. Het begint om 11.30u en de toegang is gratis.

Pagina 1 van 2