Concert ‘Brel & Brass’

Brel en BrassOp zaterdagavond 28 oktober (aanvang 20.15u) wordt in de grote zaal van de Schouwburg Venray een bijzonder concert ten gehore gebracht onder de noemer ‘Brel & Brass’. Micheline Van Hautem zingt diverse liedjes van Jacques Brel in samenwerking met Koninklijke Harmonie Euterpe Venray, met als speciale gast bastrombonist Jos Jansen.

De Vlaamse zangeres wordt sinds het verschijnen van haar album Songs of Jacques Brel uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Brel & Brass is een project van Micheline Van Hautem rond de muziek van Jacques Brel. In een groot aantal steden in binnen- en buitenland zet zij telkens met een lokale brassband, fanfare of harmonieorkest een spectaculair concert neer. Bij de Nederlandse concerten werkt ze nauw samen met gastmuzikant en bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Euterpe een instrumentaal programma, natuurlijk geheel in Franse stijl. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem, die samen met de harmonie de mooiste, maar niet perse de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore brengt.
Het beloofd een prachtige, sfeervolle avond te worden. Tickets al verkrijgbaar vanaf € 10,50 op www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa bij Schouwburg Venray.

 

Groots themaconcert Viva las Vegas in evenementenhal Venray

20160607 Poster VivaLasVegas A4Met het themaconcert Viva Las Vegas wil Koninklijke Harmonie Euterpe een brug bouwen tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas stage acts uit de jaren ’70 & ’80.
Euterpe is geïnspireerd door namen als Elvis, Tom Jones en The Rat Pack (o.a. Sinatra, Dean Martin). Deze beroemdheden worden aangevuld met eveneens grote ‘male singers’ die befaamd zijn om hun grote stage acts: Neil Diamond, Joe Cocker en Bono.

De line-up van uitvoerende zangartiesten voor deze avond zal bestaan uit lokale en regionale bekendheden. Daarnaast biedt Viva Las Vegas ook Nederlands beste Elvis performer, bekend in binnen- en buitenland, genaamd Bouke Scholten. Deze publiekstrekker bracht diverse singles uit en kwam in 2004 met een eigen album.

Grote landelijke bekendheid kreeg Bouke met het winnen van de tv- shows als ‘Waar is Elvis?’ en ‘The Winner takes it all’. Het orkest zal voor de avond worden uitgebreid met een combo en voor een fraaie U2/Bono act zal het orkest gezamenlijk met RU2 de show stelen.

De avond vindt plaats in de Evenementen Hal in Venray, die voor deze gelegenheid zal worden omgetoverd tot een ‘casino’ waardige concertzaal waarbij originele rekwisieten niet zullen ontbreken om het publiek in de Vegas sfeer te krijgen. Audio en lichttechniek zullen er voor zorgen dat de avond, inclusief afterparty, voor oog en oor een aangename verrassing zal zijn! Al met al een avondvullend publieksvriendelijk concert waarbij alle artiesten op hoog niveau cultuur op een groot podium ten gehore zullen brengen.